Om Mimmi

Vem är Mimmi von Troil?

Jag  bor i centrala Göteborg och är verkställande direktör på FSO, Fria Förskolor. FSO är nationell branschorganisation i Sverige för fria förskolor. Föreningen har medlemsförskolor från Lappland till Skåne. FSO har sitt huvudkontor i Göteborg och har regionkontor i Stockholm och Örebro. FSO, Fria förskolors uppdrag från sina medlemmar är att ”med ett barnperspektiv arbeta för alla barns lika rätt till utbildning oavsett huvudman för förskolan”. På FSO arbetar jag huvudsakligen med rådgivning av styrelse och ledning hos föreningens medlemmar. På medlemsförskolornas uppdrag driver jag på FSO ärenden i de olika förvaltningsdomstolarna, gör polisanmälan eller JO-anmälan. Tillsammans med kollegorna på FSO, Fria förskolor arbetar jag för att öka kvalitetsarbetet i förskolan, utbilda och stödja både föräldrar och anställda på fria förskolor. Jag jobbar aktivt med frågor som att öka riskmedvetenhet, gott företagande och strategiskt ledningsarbete hos föreningens medlemmar. För mig är det viktigt att stå på barnens sida och trygga deras älskade förskolor. På många sätt är FSO en medborgarrättsorganisation i de minsta medborgarnas tjänst.

Som person är jag positiv, viljestark och envis med en stor förkärlek för caffé latte.

Jag är fram till valet i september 2014 fritidspolitiker med uppdrag som ledamot i regionfullmäktige och vice ordförande i styrelsen för Västtrafik AB.


Mina hjärtefrågor är barns rättstrygghet, barns rätt till utbildning, miljö, infrastruktur och jobb.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>